Zapytaj stomatologa – Parodontoza – choroba starszych osób? NIE! Uwaga na podstępną chorobę przyzębia, która rozwija się bez objawów i atakuje znienacka!Dowiedz się skąd się bierze parodontoza, jakie są jej obj
Stanowią źródło witamin, przeciwutleniaczy i łatwoprzyswajalnych biopierwiastków. Przywracają równowagę kwasowo-zasadową, którą zaburzają ciężkostrawne, najczęściej mięsne posiłki. Są przy tym proste w przygotowaniu
Higiena snu – co na nią wpływa? Zdrowy sen jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania każdego człowieka. Z kolei jego zapotrzebowanie dla organizmu jest sprawą indywidualną, zależną coraz częściej od trybu życia oraz
Wrocław, 05.11.2019 INFORMACJA PRASOWAMARKA: HOLLEASORTYMENT: BIO ciasteczka – Owocowe Krążki Orkiszowo Owsiane z Daktylami Holle – NOWOŚĆ z NOWEJ LINII PRODUKTÓW HOLLE KIDSNOWOŚĆ! BIO ciasteczka – Owocowe Kr
Biała herbata to jedna z najbardziej obfitujących w składniki odżywcze. W procesie tworzenia herbaty przechodzi tylko dwa etapy: więdnięcia i suszenia. Zbierana jest wczesną wiosną, kiedy tylko liście budzą się do życia. J
Warszawa, 23 grudnia 2019Informacja prasowaŚwiętuj z głową!Zbliżający się okres świąteczny to czas, w którym wiele osób wpada w sidła nadmiernego konsumpcjonizmu. Wszechobecne reklamy i promocje kuszące nas z każdej st
Informacja prasowaWrocław, 17 czerwca 2019 r.Trzecie starcie najzdolniejszych młodych kucharzy. Znamy termin i temat przewodni kolejnej edycji Spotkania z SelfCookingCenter w Zamku Topacz!Już po raz trzeci do Zamku Topacz pod Wro
Zdrowe menu dzieci – Biała bułeczka czy grahamka? Czyli co dobrego drzemie w pełnym ziarnie i czy białe pieczywo naprawdę jest takie złe? Przeprowadzone w 2010-2011 r. badania dotyczące żywienia dzieci w wieku 1-3 w Pol
Jak uratować dziecko. Odpowiedzialny rodzic umie udzielić pierwszej pomocy.Bezpieczeństwo dzieci niemal w 100% zależy od dorosłych. Większość wypadków z udziałem dzieci zdarza się w obecności ich rodziców lub opiekunów.
Fasola jest często niedoceniana jako wartościowy składnik diety. Pomimo wielu zaletzdrowotnych i bogactwa substancji odżywczych rzadko gości na polskich stołach.Halina proponuje uzupełnienie codziennej diety o potrawy bazując