Informacja prasowaPoznań, 9 kwietnia 2019 r.Herbata jest napojem, który łączy nawet najodleglejsze (zarówno geograficznie, jak i światopoglądowo) kultury. Każdy z nas zna smak tego wyjątkowego naparu oraz ma na niego swój u
Nie każdy wie, że truskawki kryją w sobie mnóstwo zaskakujących właściwości! Zawierająwitaminę C, a także A, B1, B2, B3, PP, wszystkie makro- i mikroelementy, jakie znamy, a także wapń,fosfor, magnez, mangan oraz żelaz
II MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ RAKA NERKI –porozmawiaj z onkologiem i rozwiąż quiz o nowotworze nerki21 czerwca 2018 r. pod hasłem „Pytania i odpowiedzi” już po raz drugi obchodzić będziemy Międzynarodowy Dzień Raka Nerki. T
Nie wysypiasz się. Możesz być chory nawet na rakaWypowiedź: lek. med. Magdalena Piórkowska, internista, ekspert kampanii „Śpij Zdrowo!”.W czasie snu 70 proc. komórek układu odpornościowego ulega regeneracji. Światow
Zdrowa dieta dla babci i dziadka: Co jeść, by czuć się lepiej?Każdy wiek rządzi się swoimi prawami. A jakimi prawami powinien rządzić się jadłospis osób po 65. roku życia, by mogły cieszyć się zdrowiem i dobrym samopoc
Koronawirus SARS-Cov-2 – ZALECENIACzęsto myj ręceCzęsto myj ręce używając mydła i wody, a jeśli nie masz do nich dostępu, używaj płynów/żeli na bazie alkoholu (min. 60%).Dlaczego? Mycie rąk ww. metodami zabija wirusa
Ogórek dla nawilżenia i pobudzenia.Suchą, zmęczona skórę można ocucić tonikiem z ogórka i marchewki. Trzeba obrać i utrzeć pół ogórka. Potem powstałą papkę przefiltrować tak, by otrzymać sok. Do ogórka potrzebna b
Informacja prasowaWarszawa, 26 marca 2019 r.Wiosną wyciągnij z szafy… buty do biegania!Dni są coraz dłuższe, temperatura coraz wyższa… Wiosna rozpoczyna się na dobre! Na dno szafy chowamy ciężkie zimowe płaszcze i obuw
Informacja prasowaGrajewo, 26 listopada 2020Rozgrzewające potrawy na jesienne wieczoryDługie, jesienne wieczory na dobre zagościły w naszych domach. Obecnie ze względu na pandemię spędzamy w mieszkaniach jeszcze więcej czasu
Informacja prasowaGrajewo, 9 lipca 2020W weekend zwykle mamy ochotę próbować kulinarnych nowości, pozwalając sobie na więcej. Dlaczego? Bo mamy czas na przygotowanie przysmaków, eksperymenty, spotkania w większym gronie, z pr