Podczas lata cieszymy się urokami słońca, niestety piękna opalenizna nie będzie po nim jedyną pamiątką. Zawarty w naszej skórze kolagen, który w znacznej mierze chroni nas przed szkodliwym wpływem promieni UV, podczas intens
Już za chwilę usłyszymy ostatni szkolny dzwonek i rozpoczną się upragnione wakacje, a wraz z nimi wyjazdy. W planach mamy dalekie podróże, zabawy w morzu, wspinaczki i całą masę cudownych miejsc, które możemy odwiedzić z c
5 edycja Surowego Życia21-22 września w Warszawie odbędzie się 5 edycja Surowego Życia, czyli największego witariańskiego wydarzenia w Europie. Wykłady, ćwiczenia czy występy przeznaczone są dla osób, które nie chcą lecz
Poznaliśmy drugiego ArchimagirusaNiezwykle wyrównana rywalizacja, eksplozja smaku na talerzach konkursowych, znakomite jury, atrakcyjne pokazy towarzyszące, strefa food truck oraz niesamowita energia – tak w skrócie można podsu
Szczecin, 15 października 2020 r.36 kilogramów chleba zjada rocznie statystyczny Polak: jak wybrać ten najzdrowszy? Dokładnie 35,8 kg pieczywa w ciągu 12 miesięcy spożywa przeciętny Polak – wynika z danych Głównego Ur
Nowy Sącz, 27 września 2019 r.Podłużne, niezbyt grube, wyraziste w smaku i aromatyczne – takie są właśnie kabanosy. Choć kojarzone są z szybką przekąską podczas towarzyskich spotkań, to idealnie mogą stanowić pełnowa
Informacja prasowaPoznań, 2 sierpnia 2017 r.Upalne dni, piekące stopy – jak sobie radzić?Często w upalne dni nasze stopy uciążliwie pieką. Chcąc uniknąć tego uczucia warto zwracać uwagę na buty, które w tym czasie nos
Badania związane z genetykąCzłowiek od dawna dąży do tego, żeby być jak najbardziej anonimową jednostką. Oczywiście z tego grona można wykluczyć osoby, które chcą być na piedestale życia publicznego, ale w ogólnym zbi
Informacja prasowaWarszawa, 26 marca 2019 r.Wiosną wyciągnij z szafy… buty do biegania!Dni są coraz dłuższe, temperatura coraz wyższa… Wiosna rozpoczyna się na dobre! Na dno szafy chowamy ciężkie zimowe płaszcze i obuw
Stanowią źródło witamin, przeciwutleniaczy i łatwoprzyswajalnych biopierwiastków. Przywracają równowagę kwasowo-zasadową, którą zaburzają ciężkostrawne, najczęściej mięsne posiłki. Są przy tym proste w przygotowaniu