Promienie ultrafioletowe, emitowane przez słońce, szczególnie latem, albo przez lampy kwarcowe na solarium, mają zarówno swoje dobre, jak i złe strony. Do zalet można zaliczyć fakt, że promienie te powodują uwolnienie się w
Informacja prasowa, maj 2018Uśmiechamy się do innych, ale też do siebie. Bo wiemy, że uśmiech to nasza wizytówka i źródło dobrej energii. Potrafi rozbroić niemal każdą stresującą sytuację, ułatwia nawiązywanie kontakt
Materiał eksperckiPoznań, 3 lutego 2017Mikroflora jelitowa – fakty i mity o bakteriachW naszym ciele żyje wiele jeszcze niezbadanych mikroorganizmów, ich łączna waga w samych jelitach może wynosić nawet 2 kilogramy. Najwi�
Informacja prasowaGrajewo, 24 lipca 2020Mleko i owoce – połączenie doskonałeTrwa lato, czyli sezon, który rozpieszcza urodzajem owoców! Możesz je nie tylko jeść, ale także… wypić! Zgaś letnie pragnienie orzeźwiający
Warszawa, 23.12.2020 r.Fafernuchy najdziwniejszą nazwą lokalnej potrawy – tak uznała ponad połowa respondentów badania „Polacy i kuchnia regionalna”. Tradycyjna kuchnia polska przeżywa odrodzenie – aż 85% Polaków lubi
Informacja prasowa Wrocław, 30 stycznia 2020 r. Nestmedic poszerza dostępność mobilnego KTG w kolejnych regionach PolskiKolejny polski szpital rozpoczął współpracę ze spółką Nestmedic S.A. 10 urządzeń telemedycznego
Informacja prasowaWarszawa, 27 września 2019 r.Kawa to dla wielu nie tylko napój, a sposób na życie! Dla niektórych dzień bez kawy to dzień stracony. Sięgamy po wersję słodzoną, z mlekiem, z dodatkiem syropów smakowych cz
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 9 listopada 2017 r. Szukasz informacji o chorobie Gauchera? – powstała nowa strona internetowaMa powszechne objawy, jednak jej rozpoznanie może trwać nawet 10 lat. Mimo że, choroba Gauchera jest
Informacja prasowaGrajewo, 29 stycznia 2021Mleko to pierwszy i jedyny pokarm noworodka. Doskonale wiemy, że mleko mamy, a także to modyfikowane ma za zadanie dostarczyć maluchowi wszystkich niezbędnych do prawidłowego rozwoju sk
Szczecin, 29 października 2020 r.Co 10 Polak wyrzuca jedzenie, bo nie wie co z nim zrobić: jak można to zmienić? Blisko połowa Polaków (42 proc.) przyznaje się, że wyrzuca żywność do śmieci – tak wynika z badania przepr