Informacja prasowaOgólnopolski Dzień Transplantacji:przeszczepienia komórek macierzystych to prostai bezpieczna procedura mierząca sięz najpoważniejszymi schorzeniami Co roku, 26 stycznia, w rocznicę pierwszego polskiego p
Śniadanie zjedz jak król! – Psychodietetyczka, technolog żywienia i terapeutka tradycyjnej medycyny chińskiej wyjaśniają, dlaczego śniadanie jest ważne.24 kwietnia Europejczycy obchodzą Dzień Śniadania, w tym roku pod
Alergia przyczyną migreny?Porada ekspertaPoznań, 13 października 2016Silny ból głowy i objawy, które towarzyszą migrenie skutecznie utrudniają codzienne funkcjonowanie, a czasem nawet najprostsze czynności. Schorzenie to na
Informacja prasowaVorwerk Polska Vorwerk Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. Kuchnia zero waste, czyli jak gotować, żeby nie marnować jedzenia i pieniędzyMarnowanie jedzenia zazwyczaj kojarzy się z wyrzuc
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 5 maja 2014 r.Anafilaksja – jak pomóc?Jak pokazują wyniki raportu „Stan informacji o anafilaksji” , zaledwie 10% z nas wie, jak należy się zachować, kiedy osoba w swym towarzystwie zaczyna się
Warszawa, 28 lutego 2020 r.Informacja prasowa1 marca Światowym Dniem Walki z OtyłościąDzień walki z otyłościąRosnącym zagrożeniem dla ludzkiego zdrowia jest coraz częściej występująca otyłość. Z danych Światowej O
Poznaliśmy drugiego ArchimagirusaNiezwykle wyrównana rywalizacja, eksplozja smaku na talerzach konkursowych, znakomite jury, atrakcyjne pokazy towarzyszące, strefa food truck oraz niesamowita energia – tak w skrócie można podsu
Choroba w czasie podróży to duże obciążenie, niezależnie od tego, czy choruje dorosły czy dziecko. Zawsze trzeba być jednak przygotowanym na taką ewentualność. Zabierz więc ze sobą podstawowe środki przeciwgorączkowe i p
Informacja prasowaGrajewo, 24 listopada 2020Naturalne sposoby na jesienno-zimowe przeziębienieCo roku mniej więcej we wrześniu rozpoczyna się sezon na… katar, kichanie i ból gardła, jednak nad budowaniem swojej odporności n
Warszawa, 12 września 2019Informacja prasowaMarnowanie żywności – problem, którego skala jest większa niż sądzimyW Europie wyrzuca się średnio ok. 179 kg żywności/osobę rocznie. Szacuje się, że w samej Polsce wynik t