Informacja prasowa, 23.04.2018Okres jesienno-zimowy to czas wzmożonych zachorowań na infekcje układu oddechowego. Rodzice często pytają jak wzmacniać odporność dziecka na wiosnę. Jak zatem uchronić dziecko przed przeziębien
Informacja prasowaWarszawa, 22 lipca 2020 r.Sezonowe letnie smaki na talerzuOwocowo-warzywne inspiracje dla dzieci i rodzicówMaliny pomagają przy infekcji i wzmacniają organizm po wysiłku fizycznym. Zdrowe kości i zęby oraz s
Warszawa, 24.08.2022Ciężki powrót z urlopu? Radzimy, jak bezboleśnie wrócić do pracy po wakacjach!Niechęć na myśl o powrocie do pracy, poczucie przytłoczenia, zmęczenie mimo wypoczynku na urlopie – to składowe tzw. Synd
Warszawa, 28 grudnia 2020Spraw, by tegoroczny sylwesterbył najbardziej wyjątkową imprezą rokuKoniec roku zbliża się nieubłaganie. Pozostało już dosłownie kilka dni do tego, by najdziwniejszy w tym stuleciu rok przeszedł d
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 28 sierpnia 2018Pajączki, żylaki, uczucie ciężkich nóg czy obrzęki – to problemy, z którymi musi się mierzyć wiele przyszłych mam. Latem, ze względu na wysokie temperatury, objawy przybierają
Lek. med. Izabela Tarczoń,Międzynarodowy Punkt Szczepień „Przylądek Zdrowia”, KrakówSzczepienia przed podróżami do krajów o odmiennym klimacie Według danych Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), corocznie ponad 900 mili
Materiał prasowyPoznań, 23 listopada 2017Nasz organizm często narażony jest na różnego rodzaju zagrożenia, z którymi walczy nasz układ odpornościowy. Ma on bardzo ważne zadanie, powinien chronić nasz organizm przed różn
Informacja prasowaWarszawa, 20 listopada 2019 r.Sałatkowe ziemniaki, czyli NIEzwykła odsłona kartofliMimo że ponad 50% respondentów, biorących udział w sondażu przeprowadzonymw ramach pierwszej edycji kampanii „Ziemniaki
Warszawa, 1 października 2020Międzynarodowy Dzień Wegetarianizmu– jakimi jaroszami są Polacy?1 października obchodzimy Międzynarodowy Dzień Wegetarianizmu. To świetny moment, aby przyjrzeć się temu, jak Polacy podchodzą
Warszawa, 25.08.2020 r.Czerwone, żółte, a nawet brązowe, pełne smaku i aromatu – takie są właśnie polskie pomidory. Chętnie sięgamy po nie jako dodatek do kanapek, sałatek, jako składnik zup i sosów. Ale nie wszyscy wie