Gastronomia staje się branżą innowacyjnąAutor: Adam Adamski, właściciel cateringu dietetycznego Fit MalinaW roku 2009 i 2014 Główny Urząd Statystyczny przeprowadził szerokie badania dotyczące problemu nadwagi w Polsce. Pot
WARSZAWA, 11.12.2019 r.Czy kolor ma znaczenie? Co kryje się w barwach warzyw i owocówOkrągłe, podłużne, miękkie, twarde, chropowate, gładkie, a przede wszystkim – kolorowe. Owoce i warzywa są niezwykle różnorodne nie tyl
Informacja prasowaPolski Bank Komórek Macierzystych wraz z Kliniką Life rewolucjonizuje medycynę regeneracyjną. Teraz tkankę tłuszczową pozyskaną w wyniku zabiegu liposukcji można zamienić w wyjątkowy lek – zrobiony specj
Warszawa, 18 sierpnia 2020 r.Orzeźwienie i słodkość w jednym, czyli wyśmienite desery na bazie lodów Jeżyki, Grześki i Śliwka Nałęczowska Lody Jeżyki, Śliwka Nałęczowska i Grześki to pyszna, zmrożona alternatywa dla
Warszawa, 16 listopada 2018 r.Informacja prasowaDepresja sezonowa – jak sobie z nią poradzić?Coraz krótsze i na dodatek deszczowe dni, często sprawiają, że trudniej nam odczuwać radość. Jesteśmy senni, apatyczni, spada
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 25 września 2019r.Leczyć czy nie leczyć – poznaj prawdę o mleczakachLeczenie zębów mlecznych swoich pociech dla każdego rodzica powinno być oczywiste. Tymczasem okazuje się, że dla niektórych
Zapytaj stomatologa – Parodontoza – choroba starszych osób? NIE! Uwaga na podstępną chorobę przyzębia, która rozwija się bez objawów i atakuje znienacka!Dowiedz się skąd się bierze parodontoza, jakie są jej obj
Informacja prasowa Wrocław, 19 grudnia 2019 r. Do końca marca potrwa pilotaż mobilnego KTG Pregnabit, flagowego projektu Nestmedic,w wybranych placówkach sieci laboratoriów medycznych Diagnostyka w Krakowie. Testowa współpr
Wiele z nas stojąc w sklepie przy półce z produktami spożywczymi zanim włoży coś do koszyka najpierw dokładnie ogląda etykietę na produkcie. Nie robimy tego jednak, dlatego, że chcemy poznać skład wybieranego produktu, ale
Informacja prasowaWarszawa, 3 września 2019Gruzińskie i ormiańskie dania, które pokochali PolacyKuchnia gruzińska zajmuje pierwsze miejsce w sondażach na temat smaków, które Polacy chcieliby spróbować w 2019 roku. Nic dzi