Jak uchronić się przed rakiem? Przede wszystkim zdrowo jeśćDziś (4 lutego) obchodzimy Światowy Dzień Walki z Rakiem. To dobry moment, aby już teraz rozpocząć walkę o zdrowie i postawić na profilaktykę. Naukowcy oszacowali
Informacja prasowa – Hochland PolskaWrzesień 2020Maasdamer – delikatnie słodki, owocowo-orzechowy młody ser żółtyHolenderski Maasdamer, choć powstał niespełna trzydzieści lat temu, zdobył już szerokie uznanie wśród
Dlaczego dopada nas chrypka i jak sobie z nią radzić?Chrypka to uciążliwa dolegliwość, która może nie tylko przeszkadzać w codziennym funkcjonowaniu, ale także uniemożliwić wykonywanie pracy zawodowej wtedy, gdy jest zwią
Masz już tyle lat, że wiesz, iż niedoskonałości skory to na pewno nie jest młodzieńczy trądzik. Stosujesz różnego rodzaju preparaty, kiedy tylko na Twoje twarzy znów pojawiają się pryszcze, ale nie może się ich nigdy poz
Warszawa, 21 października 2019 r.Informacja prasowaŚniadanie „last minute”Zaspaliśmy. Znowu. W porannym chaosie, jaki towarzyszy tego typu sytuacji, trudno pamiętać o przygotowaniu śniadania oraz lunchu do szkoły czy prac
Idzie jesień. O co zadbać w diecie przed srogą zimą. O odpowiedź poprosiliśmy Adama Adamskiego, ikonę polskiej kulturystyki, właściciela cateringu dietetycznego Fit MalinaAutor: Adam Adamski, mistrz polski w kulturystyce i w�
Jak wskazują badania sondażowe wykonane dla Chiquity przez OBOP w 2005 r., aż 84% Polaków chciałoby mieć lepszy nastrój. Rozmowy przeprowadzone jesienią b.r. z mieszkańcami Warszawy, Krakowa, Gdańska, Poznania i Katowic podcz
18 listopada 2020 r.Informacja prasowaJak zadbać o siebie, spędzając większość czasu w domu?U ponad połowy Polaków podczas pandemii wzrósł poziom stresu , co prawdopodobnie przyczyniło się do pogorszenia nie tylko jakoś
Przewlekła pokrzywka spontaniczna (CSU) to choroba, która objawia się cyklicznym, trwającym co najmniej 6 tygodni wykwitem bąbli pokrzywkowych i/lub obrzęku naczynioruchowego, czyli puchnięcia różnych części ciała – p
Warszawa, 12 września 2019Informacja prasowaMarnowanie żywności – problem, którego skala jest większa niż sądzimyW Europie wyrzuca się średnio ok. 179 kg żywności/osobę rocznie. Szacuje się, że w samej Polsce wynik t