Oczywiście, nasze życie nie będzie trwać wiecznie choćbyśmy podejmowali nie wiadomo jak wielkie próby jego przedłużenia. Aczkolwiek można je sobie ułatwić, sprawić, że na stare lata na tle naszych rówieśników zachowamy
Informacja prasowaWarszawa, 17 października 2019 r.Czasy, w których żyjemy, gwarantują nam dostępność wszystkich produktów, na jakie tylko mamy ochotę. Nie jest już problemem znalezienie truskawek czy rzodkiewek w połowie
Informacja prasowaGrajewo, 9 lipca 2020W weekend zwykle mamy ochotę próbować kulinarnych nowości, pozwalając sobie na więcej. Dlaczego? Bo mamy czas na przygotowanie przysmaków, eksperymenty, spotkania w większym gronie, z pr
Promienie ultrafioletowe, emitowane przez słońce, szczególnie latem, albo przez lampy kwarcowe na solarium, mają zarówno swoje dobre, jak i złe strony. Do zalet można zaliczyć fakt, że promienie te powodują uwolnienie się w
Warszawa, 29.05.2018 r.Dietetyczne warsztaty i zasady zdrowego odżywianiaDzień Otwarty w Body Center dla najmłodszychCzego unikać w diecie dziecka? Czy dieta bezmięsna sprzyja jego zdrowiu? Jak poradzić sobie z nadwagą i oty�
Oksytocyna – najważniejszy hormon w ciążyOksytocyna inaczej nazywana jest hormonem szczęścia, ponieważ to ona odpowiada za stan euforii i zakochania. To dzięki niej czujemy przywiązanie oraz potrzebę bliskości z drugą
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 22 sierpnia 2019r.Przychodzi Polak do stomatologa – poznaj 5 częstych przyczynWizyta w gabinecie dentystycznym zdecydowanie nie należy do ulubionych „zajęć” Polaków. Lekarze stomatolodzy zgodni
Materiał prasowyPoznań, XX kwietnia 2017Dieta dla mikroflory jelitStan naszej mikroflory bezpośrednio wpływa na prawidłową pracę jelit, a także na zachowanie ich szczelności. Nie tylko bakterie probiotyczne mogą sprzyjać
Zaczyna się niewinnie – od jednego papierosa zapalonego po kryjomu. Potem kolejny, na przyjęciu. Potem kolejny, bo się zdenerwowałaś. To prosta droga do uzależnienia. Niestety nie jest tak łatwo rzucić palenie jak się od ni
Informacja prasowaGrajewo, 18 sierpnia 2020Ten fermentowany napój mleczny jest uzyskiwany w procesie zakwaszania kulturami kwasu mlekowego maślanki, powstałej przy produkcji masła. Przez lata niedoceniany, ma w sobie ogromny pote