Zioła w pastach do zębówZiołowe pasty do zębów często zawierają składniki takie jak mięta pieprzowa czy goździk. Jednak w ich składzie mogą znajdować się również mniej znane, jak stosowany od tysiąclecia w krajach ar
Informacja prasowaWarszawa, 8 sierpnia 2018 r.Choroby „brudnych rąk” – czy wiesz, co mogą powodować?O tym, że ręce należy myć bezpośrednio przed posiłkiem już od małego wie każdy z nas. Mimo to często
Lek. med. Izabela Tarczoń,Międzynarodowy Punkt Szczepień „Przylądek Zdrowia”, KrakówSzczepienia przed podróżami do krajów o odmiennym klimacie Według danych Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), corocznie ponad 900 mili
Warszawa, 22 czerwca 2018Informacja prasowa„Probiotyk – wybieram świadomie”Probiotyki? Tak – biorę, ale nie wiem coCzy wszystkie probiotyki są skuteczne? Dlaczego należy zwracać uwagę na skład preparatu? Co to znaczy
Informacja prasowaGrajewo, 28 grudnia 2020Tegoroczny Sylwester zapowiada się zupełnie inaczej niż poprzednie. Większość z nas spędzi go w domu – wystawne bale i przyjęcia z szerokim gronem znajomych nie będą miały miejsc
Warszawa, 28.03.2019 r.Czas na zmiany. 4 rzeczy, które warto zrobić tej wiosnyWiosna to okres wielkich przemian – nie tylko w naturze. Coraz dłuższe i cieplejsze dni budzą w nas chęć do życia, ale również pragnienie zmian
Warszawa/Brześć Kujawski, 27.06.2019 r.Czym karmić w upały małego niejadka?Upały i temperatura powyżej 30 stopni nie sprzyjają apetytowi, zwłaszcza u dzieci. Jak w letnie dni komponować dietę malucha tak, by mimo mniejszyc
Jak uchronić się przed rakiem? Przede wszystkim zdrowo jeśćDziś (4 lutego) obchodzimy Światowy Dzień Walki z Rakiem. To dobry moment, aby już teraz rozpocząć walkę o zdrowie i postawić na profilaktykę. Naukowcy oszacowali
Potrzebujesz wsparcia? Skorzystaj z bezpłatnych rozmów z psychoterapeutąOd 24 września działa bezpłatna infolinia wsparcia dla pełnoletnich kobiet, które znajdują się w trudnym życiowo momencie i potrzebują rozmowy ze spec
Fasola jest często niedoceniana jako wartościowy składnik diety. Pomimo wielu zaletzdrowotnych i bogactwa substancji odżywczych rzadko gości na polskich stołach.Halina proponuje uzupełnienie codziennej diety o potrawy bazując