1,5 miliarda ludzi na całym świecie – ta liczba mówi sama za siebie, a statystki z roku na rok nieubłaganie rosną. Krótkowzroczność to schorzenie dotykające wszystkich, a jej pierwsze symptomy pojawiają się u coraz większ
Jeszcze więcej smaku – sekrety karmelizacji i rumienieniaZłocisty kolor, słodki, delikatnie śmietankowy smak i wyjątkowy aromat – któż potrafi oprzeć się karmelowym słodkościom? Karmel świetnie sprawdza się jako eleme
Informacja prasowa16 października 2018, WarszawaChoć do końca kalendarzowego lata pozostało jeszcze trochę czasu, to już dziś warto sprawdzić, jak stawić czoła jesiennej chandrze. Schyłek sezonu nie musi oznaczać dla nas
Informacja prasowaGrajewo, 7 sierpnia 2020Błonnik – jak zwiększyć jego zawartość w codziennej diecie?Wciąż niedoceniany, a tak bardzo potrzebny do zachowania zdrowia – błonnik! Każdy kto chce poprawić perystaltykę swo
Dieta na kwarantannie. Jak pandemia zmienia nasze nawyki?Przymus siedzenia w przysłowiowych czterech ścianach to nie tylko próba dla naszych relacji rodzinnych. Kwarantanna odbiła niemałe brzemię na diecie tysięcy Polaków. Jak
Informacja prasowa Luty 2021 r.MIKRObiota – WIELKI wpływ na przyszłośćCzy istnieje sposób na zmniejszenie ryzyka rozwoju alergii u dziecka?WHO szacuje, że nawet co 3 osoba na świecie może cierpieć z powodu alergii .
Informacja prasowaWarszawa, 26 marca 2019 r.Wiosną wyciągnij z szafy… buty do biegania!Dni są coraz dłuższe, temperatura coraz wyższa… Wiosna rozpoczyna się na dobre! Na dno szafy chowamy ciężkie zimowe płaszcze i obuw
Informacja prasowaWarszawa, 20 listopada 2019 r.Sałatkowe ziemniaki, czyli NIEzwykła odsłona kartofliMimo że ponad 50% respondentów, biorących udział w sondażu przeprowadzonymw ramach pierwszej edycji kampanii „Ziemniaki
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 29 grudnia 2020 r.Pęcherzyk żółciowy – niewielki narząd, poważne dolegliwości?Pęcherzyk żółciowy, popularnie nazywany woreczkiem, to niewielki narząd w naszym organizmie, którego zadaniem j
Najnowsze badania OBOP-u, przeprowadzone na zlecenie firmy Chiquita wskazują, że banany to drugi w kolejności najczęściej spożywany owoc wśród mam i ich dzieci. Respondentki pytane o owoce, które najczęściej jadają i podaj�