Technologia cyfrowa niszczy wzrok!Cyfrowe zmęczenie wzroku to kolejna dolegliwość, dołączająca do niechlubnego grona problemów cywilizacyjnych. Cierpią na nią coraz młodsze osoby, a jej rozprzestrzenianie się jest tak szybk
Informacja prasowaWarszawa, 4 stycznia 2018 r.Twoje okulary parują po wejściu do pomieszczenia? Musisz to przeczytać!Kiedy za oknem pojawiają się niskie temperatury, dla użytkowników okularów rozpoczyna się okres zmagań si
Dlaczego tak trudno opiekunom prosić o pomoc?Wyniki ogólnopolskiego badania przeprowadzonego wśród osób opiekujących się swoimi przewlekle chorymi najbliższymi, realizowanego dla Fundacji NutriciaSzczera rozmowa to uniwersaln
Warszawa, 26.03.2019 r.Informacja prasowaDomowe sposoby na porządek w domuNie wszystko co “bio”, “eko”, “zdrowe” jest droższe niż standardowy produkt. Przykład? Środki czystości. Te samodzielnie zrobione są nie ty
Informacja prasowaGrajewo, 22 czerwca 2020Ser żółty to jeden z podstawowych składników codziennych dań, który urozmaica nasz jadłospis. Sięgamy po niego nie tylko, by szybko przygotować kanapkę do szkoły lub pracy, ale wy
Czas na grillowanie!Najlepszy sposób na spędzanie czasu, to sport i oczywiście grillowanie. Wysiłek wzmaga nasz apetyt stąd najchętniej sięgamy po wędliny z dużą porcją białka lekko zrumienione na ruszcie. Z okazji otwarci
Informacja prasowaWarszawa, 31 sierpnia 2020 r.Zdrowa dieta i samopoczucie u dziecka idą w parzeDobrze się odżywiając, dzieci mają lepszy nastrój i energięSkąd dzieci czerpią energię do zabawy? Dlaczego mają huśtawkę n
Jesienne gofry orkiszowo – dyniowe z gruszką. Naturalnie dobre dla dużych i małych łasuchówSezon dyniowy w pełni, warto więc wprowadzić to wyjątkowe warzywo do codziennego, jesiennego menu. Oprócz tradycyjnej dyniowej zupy
Tłuszcz, a nie szkodziPodstawą właściwego odżywiania jest równowaga, umiar i rozsądek w doborze składników codziennych posiłków. Od tego jak jemy zależy nasze samopoczucie, stan naszego organizmu, to czy jesteśmy odporni
18.11.2020Informacja prasowaW Polsce żyje ponad 21 gatunków kleszczy. Krótkie i ciepłe zimy z jakimi mamy do czynienia w ostatnich latach sprzyjają ich rozwojowi i bytowaniu w listopadzie, grudniu, a nawet styczniu. Dotychczas u