Informacja prasowaWarszawa, xx stycznia 2019 r.Spotkać możemy je w niemal każdym sklepie. Wśród bezwartościowych przekąsek pełnych pustych kalorii znaleźć możemy prawdziwe bomby odżywcze. O czym mowa? Bakalie to szybki sp
Informacja prasowaWarszawa, 25 czerwca 2019 r.Supertalerz – zaserwuj sobie bombę witaminową!Najbardziej wartościowe produkty to te, które ofiaruje nam sama natura. Nieprzetworzone świeże warzywa i owoce, chrupiące orzec
Okres Świąt Bożego Narodzenia, czyli pośrednio także okres w dużej mierze wolny od pracy i szkoły sprzyja przyjacielskim spotkaniom i imprezom ze znajomymi. Każdy z nas lubi uczestniczyć w dobrej zabawie i nie możemy odżał
Informacja prasowaGrajewo, 17 lutego 2021Szybki obiad – poznaj patent na kluski leniweNie masz pomysłu na szybki obiad? Czasem najprostsze przepisy są najlepszym rozwiązaniem. W kuchni warto sięgać do zapomnianej polskiej kul
2 października 2019 r.Naukowcy z UW i WUM połączyli siły z myślą o przyszłości medycynyDalszy postęp w medycynie wymaga nie tylko przełomowych odkryć naukowych, ale też umiejętnego wykorzystania najnowszych technologii c
Informacja prasowa Światowy Dzień Chorób Rzadkich 2020.Komórki macierzyste i chimeryczne w walce z rzadkimi i groźnymi chorobamiTradycyjnie, w ostatni dzień lutego, przypada Światowy Dzień Chorób Rzadkich. To dzień solid
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 15 lipca 2020 r.Zespół jelita nadwrażliwego (IBS) to przewlekła (trwająca co najmniej trzy miesiące) idiopatyczna (o niewyjaśnionej do końca przyczynie) choroba przewodu pokarmowego o charakterze c
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 16 sierpnia 2018 r.Nietrzymanie moczu (inkontynencja) to jedna z najbardziej wstydliwych dolegliwości zdrowotnych osób dorosłych. Zdecydowanie częściej dotyka kobiet , jednak zmagają się z nią rów
WARSZAWA, 06.10.2020 r.Fakty i mity o budowaniu odpornościZazwyczaj dopiero jesienna aura za oknem przypomina o konieczności wzmacniania odporności, a przecież jest ona ważna przez cały rok. Niemniej każdy moment jest dobry do
Przepisy szefa kuchni Marcina Budynka, ambasadora kampanii„Warzywa i owoce – na szczęście”Burger wołowy na plackach z cukinii z keczupem z jabłek Składniki (dla 4 osób):• 600 g mięso wołowego mielone (1:1 szpond