Co oznacza „UV 400”? Jak sprawdzić, czy okulary przeciwsłoneczne chronią przed słońcem?Podstawowym zadaniem okularów przeciwsłonecznych jest ochrona oczu przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Wielu os
Informacja prasowaGrajewo, 26 listopada 2020Rozgrzewające potrawy na jesienne wieczoryDługie, jesienne wieczory na dobre zagościły w naszych domach. Obecnie ze względu na pandemię spędzamy w mieszkaniach jeszcze więcej czasu
Wyraźne sygnały, że potrzebujesz okularów!Coraz częściej łzawią ci oczy? Stopniowo przybliżasz fotel do telewizora, gdyż tylko w ten sposób jesteś w stanie dostrzec wszystkie szczegóły na ekranie? A może zauważasz u si
Informacja prasowaPoznań, 9 kwietnia 2019 r.Herbata jest napojem, który łączy nawet najodleglejsze (zarówno geograficznie, jak i światopoglądowo) kultury. Każdy z nas zna smak tego wyjątkowego naparu oraz ma na niego swój u
Smaczne Święta z TRADYCYJNYMI wędlinamiBez wątpienia idą Święta. Niebawem wspólnie z najbliższymi zasiądziemy do świątecznych stołów. Na Wigilii zgodnie z wielowiekową tradycją pojawią się dania tylko postne. Natomia
Informacja prasowa Warszawa, 13.11.2018 r.Jak powszechnie wiadomo, najwięcej zakażeń wirusowych występuje w okresie jesienno-zimowym
Jeśli chodzi o minerały, bez których nie może obejść się nasz organizm, najczęściej wymienia się wapń, żelazo i magnez. Bez wątpienia pierwiastki te są niezbędne, abyśmy mogli cieszyć się zdrowiem i dobrym samopoczuci
Szczecin, 6 listopada 2020 8 listopada przypada Dzień Śniadania – dlaczego warto je jeść – szczególnie teraz? Aż 83 proc. Polaków zaczyna dzień od śniadania, a 75% na pierwszy posiłek w ciągu dnia wybiera kanapki .
Olej z nasion czarnuszki siewnej, stosowany na świecie od tysięcy lat, zdobywa obecnie popularność w naszym kraju. Cenionym źródłem tej rośliny są czyste tereny Maroka. Ma korzystny wpływ na układ krążenia, odpornościowy,
Informacja prasowaGrajewo, 31 sierpnia 2020Kwaśna czy kremówka – czym różnią się śmietany i którą z nich wybrać?Śmietanka i śmietana są jednymi z najpopularniejszych produktów mlecznych w Polsce. Wykorzystujemy j