INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 22 sierpnia 2019r.Przychodzi Polak do stomatologa – poznaj 5 częstych przyczynWizyta w gabinecie dentystycznym zdecydowanie nie należy do ulubionych „zajęć” Polaków. Lekarze stomatolodzy zgodni
Materiał prasowyPoznań, XX kwietnia 2017Dieta dla mikroflory jelitStan naszej mikroflory bezpośrednio wpływa na prawidłową pracę jelit, a także na zachowanie ich szczelności. Nie tylko bakterie probiotyczne mogą sprzyjać
7 faktów i mitów o przekąskach, o których nie wiedziałeśWokół przekąsek narosło wiele mitów – kojarzone są ze złymi nawykami żywieniowymi, szkodliwym tłuszczem i spontanicznym, niekoniecznie zdrowym, podjadaniem. Dla
Warszawa, 20 października 2017Enel-Sport wzmacnia zespół z zakresu chirurgii kręgosłupa – do grona specjalistów Kliniki dołącza prof. Jan Podgórski Absolwent Wydziału Lekarskiego Wojskowej Akademii Medycznej w Łodzi, by�
Mówi się o nim jako o miodzie, ponieważ swą konsystencją i kolorem rzeczywiście go przypomina. Jednak to zupełnie coś innego. Nasze uszy, a konkretnie przewód słuchowy, wytwarzają substancję, zwaną woszczyną, której zad
Warszawa, 03.06.2019 r.Akcja promocyjna„Chrupnij kasę” w loterii wafli Familijnych!Najbardziej rodzinne wafelki w Polsce rozdają kasę! Przez dwa miesiące, od 1 czerwca do 31 lipca, trwa loteria wafli Familijnych pod hasłem
Warszawa, 02.09.2019 r.Złap złote nagrody w loterii „Złotobranie” Solidarności!Jesienne dni osłodzą i ozłocą kultowe praliny Śliwka Nałęczowska i Złota Wiśnia. Od września do końca listopada potrwa przygotowana prz
Aby mózg żył długo i szczęśliwieMózg przez wieki był niedoceniany, uważany za jeden z wielu organów w ludzkim ciele. Ustępował sercu, gdyż ono uważane było za centrum organizmu człowieka. Z czasem stał się naszym cen
W chwili obecnej na rynku mamy naprawdę duży wybór margaryn i maseł. Jaka jest między nimi różnica? Oprócz oczywiście tej podstawowej – smakowej? Margaryna powstała z tłuszczów roślinnych, masło – ze zwierzęcych. Pr
Materiał prasowyZdrowe grillowanie…Upalne weekendy zachęcają do zorganizowania wspaniałej uczty na świeżym powietrzu. Co zrobić, aby ten błogi czas kojarzył nam się z przyjemnością, a nie z uczuciem przejedzenia? Dlate