Nowy Sącz, 10 września 2019 r.Grzybobranie: co zrobić z darów lasu?Sezon na grzyby w pełni. Dary lasu mogą być ciekawym i aromatycznym uzupełnieniem codziennego jadłospisu. Co dobrego można upichcić z podgrzybków, maślak
Warszawa, listopad 2018r.Informacja prasowa„Apteczne (R)ewolucje”Trwają (r)ewolucje w aptekach! Dzierżoniów, Łódź i Bielsko-Biała. Właśnie w tych miastach trwają „Apteczne (R)ewolucje”! Jury konkursu skierowanego
Smaczne Święta z TRADYCYJNYMI wędlinamiBez wątpienia idą Święta. Niebawem wspólnie z najbliższymi zasiądziemy do świątecznych stołów. Na Wigilii zgodnie z wielowiekową tradycją pojawią się dania tylko postne. Natomia
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 5 maja 2014 r.Anafilaksja – jak pomóc?Jak pokazują wyniki raportu „Stan informacji o anafilaksji” , zaledwie 10% z nas wie, jak należy się zachować, kiedy osoba w swym towarzystwie zaczyna się
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 20 listopada 2019 r.Przykry zapach z ust? 6 na 10 osób ma ten problem„Czy problem nieświeżego oddechu mnie dotyczy”? Kto z nas choć raz nie zadał sobie takiego pytania? Badania na populacji świa
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 13 kwietnia 2018 r.Profilaktyka chorób układu sercowo-naczyniowego stanowi jedno z największych wyzwań dla współczesnej medycyny. Szacuje się, że choroby rozwijające się na tle miażdżycy, takie
Informacja prasowa AlmetteMarzec 2021Nietolerancja laktozy to dolegliwość, która może nie tylko negatywnie wpływać na komfort życia, ale i oznaczać konieczność wykluczenia z jadłospisu wielu produktów, które ją zawieraj
WSZYSTKO, CO TRZEBA WIEDZIEĆ O BADANIACH WZROKUWizyta u lekarza – niezależnie od specjalizacji – to często dla wielu osób ostateczność. Zgłaszają się dopiero wówczas, gdy odczuwają znaczne pogorszenie samopoczucia czy t
MATERIAŁ PRASOWYVisolvit Junior – dla każdego coś dobrego!Jeśli Twoje dziecko lubi warzywa i owoce jesteś prawdziwą szczęściarą. Zazwyczaj pociechy chętniej zjedzą słodką przekąskę niż zdrową surówkę czy war
Informacja prasowa8 lipca 2019, Nowy SączPieróg niejedno ma imięWłoskie ravioli, rosyjskie pielmieni, brazylijskie empanadas, litewskie kołduny, a może gyoza? Choć przywykliśmy, że pierogi to nasza narodowa specjalność, t