W czasie choroby organizm wymaga dużo więcej odpoczynku, niż gdy jest zdrowy i w pełni sprawny. Kiedy dopada nas przeziębienie lub grypa czujemy się osłabieni, o wiele szybciej się męczymy, potrzebujemy więcej czasu, aby wypo
Informacja prasowa, 16.05.2018Nie taka kolonoskopia straszna…Kolonoskopia to jedno z badań pozwalających na wczesne wykrycie raka jelita grubego. Badanie polega na obrazowaniu wnętrza jelita za pomocą wziernika zakończonego ka
DYLEMAT RODZICÓW: SŁODKIE PRZEKĄSKIW SZKOLNEJ ŚNIADANIÓWCE? DAWAĆ CZY NIE?Słodycze w szkole to kontrowersyjny temat wśród rodziców, którzy często stają przed dylematem: pozwolić dziecku na coś słodkiego czy kategorycz
Informacja prasowa – Hochland PolskaListopad 2019Przepis na mini wieńce marchewkowe z serem kremowym goudaCiasto z marchewki jest puszyste, mięciutkie, a do tego bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wypróbuj przepis na mini
Król deserów tort. Wiemy, który smakuje Polakom najbardziej Trudno w Polsce wyobrazić sobie urodziny, rocznicę, wesele bez tortu. Towarzyszy nam on przy wszystkich ważnych uroczystościach życiowych. Wybór odpowiedniego tortu
Jesienne gofry orkiszowo – dyniowe z gruszką. Naturalnie dobre dla dużych i małych łasuchówSezon dyniowy w pełni, warto więc wprowadzić to wyjątkowe warzywo do codziennego, jesiennego menu. Oprócz tradycyjnej dyniowej zupy
Warszawa, 24 września 2020 r.Polski soczysty drób w nowej odsłonie Wędlin z Kurnej PółkiZM Silesia wprowadza pod marką CEDROB kolejne nowości z kurczaka w linii Wędlin Kurna Półka. Są to Mięsiwo Pieczone z Kurnej Półki
Twoje ręce są suche i spierzchnięte? Nic dziwnego. Często zapominamy o ich pielęgnacji, a przecież to właśnie one są ciągle narażane na szkodliwe działanie czynników zewnętrznych, takich jak: płyny do mycia naczyń i inn
Warszawa, 22 czerwca 2018Informacja prasowa„Probiotyk – wybieram świadomie”Probiotyki? Tak – biorę, ale nie wiem coCzy wszystkie probiotyki są skuteczne? Dlaczego należy zwracać uwagę na skład preparatu? Co to znaczy
Biała herbata to jedna z najbardziej obfitujących w składniki odżywcze. W procesie tworzenia herbaty przechodzi tylko dwa etapy: więdnięcia i suszenia. Zbierana jest wczesną wiosną, kiedy tylko liście budzą się do życia. J