Nowy Sącz, 19 września 2019 r.Sandwiche, czyli ugrilluj sobie kanapkęZwykle jada się je z żółtym serem lub szynką. Doskonale smakują podane na ciepło, najlepiej w towarzystwie smakowitego sosu. Sandwiche, bo o nich mowa, mo
Informacja prasowaWarszawa, 8 sierpnia 2018 r.Choroby „brudnych rąk” – czy wiesz, co mogą powodować?O tym, że ręce należy myć bezpośrednio przed posiłkiem już od małego wie każdy z nas. Mimo to często
Szczecin, 6 listopada 2020 8 listopada przypada Dzień Śniadania – dlaczego warto je jeść – szczególnie teraz? Aż 83 proc. Polaków zaczyna dzień od śniadania, a 75% na pierwszy posiłek w ciągu dnia wybiera kanapki .
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 6 lutego 2020 r.Biofilm w jamie ustnej… o co chodzi? Promienny uśmiech i przyjazne nastawienie otwiera wiele drzwi. Jednak, żeby bez skrępowania szeroko się uśmiechać, powinniśmy na co dzień
2 października 2019 r.Naukowcy z UW i WUM połączyli siły z myślą o przyszłości medycynyDalszy postęp w medycynie wymaga nie tylko przełomowych odkryć naukowych, ale też umiejętnego wykorzystania najnowszych technologii c
Informacja prasowa, 23.05.2018– Każdy kleszcz jest niebezpieczny – alarmują lekarze. Przede wszystkim dlatego, że nie wiemy, które z nich są nosicielami niebezpiecznych dla człowieka chorób. Choroby odkleszczowe są tru
Pieczone kotleciki z mięsem mielonym, kaszą jaglaną i pastą tahini – bez dodatku jaj i bułki tartej – dla dorosłych i dzieci już po 12 miesiącu! Aromatyczne, syte i wyjątkowo smaczne, a do tego podbiją podniebienia d
Światowy Dzień ChoregoPacjenci łuszczycowi apelują o zapewnienie dostępudo nowoczesnych terapii lekowychJak co roku, 11 lutego obchodzimy Światowy Dzień Chorego. Ten szczególny dzień sprzyja refleksji nad sytuacją pacjent�
Technologia cyfrowa niszczy wzrok!Cyfrowe zmęczenie wzroku to kolejna dolegliwość, dołączająca do niechlubnego grona problemów cywilizacyjnych. Cierpią na nią coraz młodsze osoby, a jej rozprzestrzenianie się jest tak szybk
Z powodu zmian klimatycznych wkrótce może zabraknąć żywności. Pomogą nowe technologie i zaawansowane dane z obserwacji Ziemi? W najbliższym czasie możemy być świadkami znacznego wzrostu cen żywności, a nawet jej deficytu