Warszawa, 22 czerwca 2018Informacja prasowa„Probiotyk – wybieram świadomie”Probiotyki? Tak – biorę, ale nie wiem coCzy wszystkie probiotyki są skuteczne? Dlaczego należy zwracać uwagę na skład preparatu? Co to znaczy
Warszawa, 31 stycznia 2020 r.Koronawirusy – komentarz ekspercki – lek. med. Joanna Pietroń, internista (Centrum Medyczne Damiana)CoV czyli koronawirusy to grupa wirusów, które zwykle powodują łagodne choroby przeziębieniowe
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 23 kwietnia 2018 r.Troska o zdrowie oraz systematyczne wykonywanie badań profilaktycznych powinny być naturalnym nawykiem. Przykładem dla nas mogą być zawodowi sportowcy, którzy mimo młodego wieku,
WARSZAWA, 11.12.2019 r.Czy kolor ma znaczenie? Co kryje się w barwach warzyw i owocówOkrągłe, podłużne, miękkie, twarde, chropowate, gładkie, a przede wszystkim – kolorowe. Owoce i warzywa są niezwykle różnorodne nie tyl
Oczywiście, nasze życie nie będzie trwać wiecznie choćbyśmy podejmowali nie wiadomo jak wielkie próby jego przedłużenia. Aczkolwiek można je sobie ułatwić, sprawić, że na stare lata na tle naszych rówieśników zachowamy
INFORMACJA PRASOWABolesławiec, 9 sierpnia 2019 r.Zwyrodnienie stawu biodrowego – czy zawsze konieczna jest operacja?Zwyrodnienie stawu biodrowego (koksartroza) to schorzenie, które najczęściej dotyka osób po 50. roku życia.
Informacja prasowa8 lipca 2019, Nowy SączPieróg niejedno ma imięWłoskie ravioli, rosyjskie pielmieni, brazylijskie empanadas, litewskie kołduny, a może gyoza? Choć przywykliśmy, że pierogi to nasza narodowa specjalność, t
Bajgle, a może tradycyjne sandwiche? Propozycje kanapkowe z różnych stron świata24 lutego 2021Świat kocha kanapki! Bez względu na kontynent, kraj, region – ludzie na całej ziemi uwielbiają pieczywo z dodatkami, choć oczywi
Trzy przepisy na pyszne kanapki do szkoły i pracyRok szkolny już za chwilę, a wraz z nim powracają tematy śniadaniowe. Ostatnie badania pokazują, że na śniadanie Polacy najchętniej przygotowują sobie kanapki (75% badanych) i
Informacja prasowa – Hochland PolskaLipiec 2020Tylżycki – wytrawny wirtuoz wśród serówWyrazisty smak i aromat sera Tylżyckiego sprawiły, że na stałe zagościł na polskich stołach. Zachwyciliśmy się jego wyraźnie ma�