Warszawa, 28 lutego 2020 r.Informacja prasowa1 marca Światowym Dniem Walki z OtyłościąDzień walki z otyłościąRosnącym zagrożeniem dla ludzkiego zdrowia jest coraz częściej występująca otyłość. Z danych Światowej O
Informacja prasowaGrajewo, 18 grudnia 2020Pomidorowa, ogórkowa czy barszcz? Zupa, bo o niej mowa to potrawa ponadczasowa i z pewnością każdy ma swoją ulubioną. Sprawdzi się na niedzielny obiad, w święta i na co dzień, gdy c
Niezwykłe właściwości zdrowotne czarnego bzuCzarny bez już od pokoleń jest znany ze swoich prozdrowotnych właściwości. Jego szerokie spektrum działania, czyni z niego doskonały element w budowaniu naturalnej odporności org
Węglowodanowa pułapkaZdań na temat czy unikać, czy wręcz przeciwnie, postawić na węglowodanyw naszej diecie, jest mnóstwo. Kwestie żywienia są zawsze względne i zależne od sytuacji w jakiej się znajdujemy. Tym samym np.
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 21 maja 2018 r.Badania prostaty – najtrudniejsza walka w życiu każdego mężczyzny?Strach, lęk, wstyd, niepokój – tak w skrócie możemy określić uczucia towarzyszące wielu mężczyznom podczas
Zdrowe śniadania na dobry startŚniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Ile razy słyszeliście to hasło nawołujące do jedzenia śniadań? Kilka, kilkanaście, kilkaset? To dobrze, bo właśnie śniadanie ma dostarczyć energii
Informacja prasowa20 czerwca 2018, WarszawaDbamy o wygląd i urodę, często zapominając o tym, by odpowiednio zatroszczyć się o zdrowe stawy i mocne kości. To właśnie one pracują ciężko i niemal bez żadnych przerw, dlatego
Koronawirus SARS-Cov-2 – ZALECENIACzęsto myj ręceCzęsto myj ręce używając mydła i wody, a jeśli nie masz do nich dostępu, używaj płynów/żeli na bazie alkoholu (min. 60%).Dlaczego? Mycie rąk ww. metodami zabija wirusa
Bezpieczne lato z dzieckiem – uwaga na wysoką temperaturę i letnie upały, które mogą zaszkodzić najmłodszym. Gorące, słoneczne lato to wspaniały czas urlopów, wyjazdów i wypoczynku na świeżym powietrzu. Pogoda zachę
Informacja prasowaGrajewo, 18 sierpnia 2020Ten fermentowany napój mleczny jest uzyskiwany w procesie zakwaszania kulturami kwasu mlekowego maślanki, powstałej przy produkcji masła. Przez lata niedoceniany, ma w sobie ogromny pote